The Parkhouse amenities

Rendering of The Park House pool deck with large round skylights.
Rendering of The Park House pool deck with large round skylights.

Meticulously designed by SJB Architects brought to you by Salta Properties, arises the grand Park House apartment development which connects locals back to the Yarra River and park to which used to lay disused industrial land in the inner city suburb of Abbotsford.

The Park House has unrivalled building amenity with communal spaces anchored by the vast amount of greenery it faces including a large heated pool with spa, and lounge deck chairs with skylights to allow for maximum light exposure and tranquility, a library with lounge and fireplace, a cinema room, a vast courtyard with trees and garden, a fitness hub with fully equipped gymnasium, a swing golf simulation room, a children’s play room and Spokes bike workshop.

Designed to take in the river and its surroundings, The Park House have various sustainable ways of living with rainwater collection from the roof used towards communal garden irrigation, amenities toilet flushing and lowering the overall potable water consumption from the development.

Solar boosted common area lighting reduce carbon emissions and energy consumption from the grid, the dwellings also utilise energy-efficient Variable Refrigerant Flow air conditioning, solar boosted water systems, low (VOC) interior paints that impact low on the environment, energy efficient lighting, double window glazing and high WELS ratings for toilets, basin taps, showerheads, reducing consumption across the whole development.

Construction is set to be completed by the end of 2020.