Another design award for Project Zero

Another design award for Project Zero
Another design award for Project Zero

Project Zero received the Award for a House Alteration and Addition over 200 m2 at the Houses Awards last month. 

It also received two awards at the Queensland Architecture Awards. 

According to the Houses Award jury, Project Zero has living areas organised around a central courtyard, which is largely a green space, creating the feeling that you are living within a garden as well as solar-powered energy on the north-facing sections of roof, on-site water treatment, reclaimed building materials and vegetable gardens with chooks and a worm-farm.

According to Mr Brian Donovan, Principal BVN, the house consolidates the research embedded in precedent buildings where central outdoor spaces are used to organise the composition of interior rooms.

 “This is reflected in the way that the building elements have been pushed to the boundaries to create a major landscape area in the centre of the site,” he said.

Tags: 
Residential Property Design Awards

Community Discussion

Be the first one to comment on this article
What would you like to say about this project?